Wellness szállodákban, uszodákban, ipari létesítményekben az üzemeltetési költségek jelentős hányadát a szükséges mennyiségű meleg víz előállítása jelenti. Az energiafelhasználás csökkentését célzó épületgépészeti fejlesztés olyan stratégiai döntés, amely nagyban befolyásolja majd hosszú távon is a versenyképességét. Ma már nincs olyan vállalkozás ebben az iparágban, amelynek ne az energiaköltségek optimalizálása lenne az egyik fő célja.

A Freenergy egy egyedülálló csúcstechnológiai megoldást fejlesztett ki, melyet tökéletesen be lehet illeszteni számos eszközbe, valamint kiemelkedő hatékonyságot biztosít az energiatermelésben. Ezt pedig minden, a környezetre káros hatástól mentesen érhetjük el.

A QB motor széria két méretben készül: 3.5 kWe lakossági, és 7.5 kWe ipari felhasználásra. A Freenergy Szabad Dugattyús Stirling Motor (FPSE) koncepciója alapján mindkét motor ugyanazon előnyöket biztosítja: kiemelkedő teljesítmény, zéró karbantartás, valamint felülmúlhatatlan megbízhatóság.

Környezetbarát, ugyanakkor gyorsan megtérülő épületgépészeti rendszert keres?

Az energia gazdaságos biztosítására egyre több vállalkozás választja a napelemek, napkollektorok felszerelését. Ma már egyre többen gondolják úgy, hogy a napkollektoros vízmelegítés, a saját beruházással megvalósított napelemes elektromos energia-előállítás a megoldás, ha fenntartási költségeiken szeretnének csökkenteni. Igen, a Nap valóban ingyen süt, de az is megfigyelhető, hogy a téli hónapokban nem nyújt kellően hatékony segítséget. Ezekben a hónapokban jelentősen megnő az elektromos energia igénye a létesítménynek. Ilyenkor használjuk fel ugyanis a legtöbb energiát a hatalmas mennyiségű víz felmelegítéséhez.

Mit tehetünk, ha faragni akarunk a vízmelegítés költségeiből?

A magas áramszámlák terhe alatt működő vállalatoknak felüdülést hozhat a hír, hogy létezik olyan környezetbarát épületgépészeti megoldás, amelyet használva a felhasználó nincs kitéve a kedvezőtlen időjárás következményeinek. Ráadásul nem kell a tetőszerkezetet sem megterhelni, sem az épület látványát esztétikailag lerontani a napelemek kihelyezésével – azonban mégis jelentős eredményeket érhetünk el.

Technológiai információkért kattintson ide.

A magasabb hatékonyság és megbízhatóság az úttörő Szabad Dugattyús Stirling Motor, valamint a fő égetési technológiák bevonásával jött létre. A Freenergy micro CHP hőt és villamos energiát előállító készüléke egy több mint 100 éves technológiát forradalmasít.

A két vezető (Infinia, Ricor) saját szakterületein kombinált erőforrásai biztosítják a legjobb lehetőséget egy tömeggyártású, költséghatékony rendszernek, mely az adott termék technikai és kereskedelmi sikereihez vezet.

A rendszerek úgy lettek tervezve és méretezve (3.5 kWe/14 kWh, 7.5 kWe/30 kWh), hogy a piac nagy szegmensét képesek legyenek kiszolgálni (Lakossági, kis-nagyipari), valamint, hogy a vásárlóknak pozitív visszajelzései legyenek.

REGISZTRÁLJON INGYENESEN A MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓK LETÖLTÉSÉHEZ

FREENERGY CHP7500 – MICROCHP RENDSZER adatlapja
A TÁVENERGIA RENDSZERRŐL bővebb információ
A QB szériás SIRLING motor adatlapjának megtekintése
FREENERGY FHS 50 – HIBROD RENDSZER adatlapjának megtekintése

TOVÁBB A REGISZTRÁCIÓHOZ


Termékeink

FREENERGY CHP7500 – MICROCHP RENDSZER

A Freenergy micro kombinált hő és villamos energia (mCHP) készülékét úgy tervezték, hogy mind hő- mind villamos energiát biztosítson a kisebb kereskedelmi, vagy nagy lakossági felhasználásra.

Ez az innovatív termék a fejlett technológia segítségével képes rá, hogy kielégítse a létesítmény energiaigényét és mindezt csendesen, hatékonyan, és ultra-alacsony károsanyag-kibocsátás mellett teszi.

Egyedülálló Stirling motorja lehetővé teszi, hogy számos tüzelőanyag-típussal üzemeljen.

RENDSZER JELLEMZŐK:

 • Freenergy QB szériás motor és vezérlő
 • Intelligens mCHP rendszervezérlő
 • Halk üzemmód
 • Mikró- CHP vízi hurokáramlás
 • Füstgázt vízzé hőcserélő (kondenzációs)
 • Felhasználó interfész és kimeneti adat
 • Külső áramforrástól független üzemképesség

A KAPCSOLT ENERGIATERMELÉS FŐ JELLEMZŐI:

Ahogy azt az alábbi ábra is mutatja, a kapcsolt energiatermelés egy olyan folyamat, mely során két fajta energiát termelnek egy adott üzemanyagforrásból.
A koncepció igaz, hogy több mint 100 éves, viszont csak nemrégiben adaptálták kisebb méretű alkalmazásokhoz a megfelelő energiaforrás hiánya miatt. A Freenergy szabad dugattyús Stirling motorja a hiányzó energiaforrás. Nem igényel karbantartást, több mint 60.000 órányi folyamatos működésre képes (kb. 10 év normál fűtési körülmények között), valamint többféle üzemanyaggal is működhet, mint például a fa pellet , biomassza, folyékony üzemanyagok, és földgáz, vagy a propán.

Untitled-1

 

TÁVENERGIA GENERÁTOR ( REMOTE POWER GENERÁTOR )

A Freenergy Frp7500 távenergia-generátora a hatékony Stirling technológiát ötvözi fejlett égetési technológiával, hogy sokféle üzemanyagból, és hőforrásból hatékony módon állítson elő elektromos áramot. A külsőleg fűtött motor, valamint az automata vezérlőrendszer segítségével a generátor képes a folyamatos, megbízható energia előállításra, még silány minőségű üzemanyag esetén is.

Ez jelentős technológiai előnyt jelent az Frp7500-nak a hagyományos alkalmazásokkal szemben. Az úttörő kialakítású motor hermetikusan zárt, kenőanyag, forrasztás és érintkező alkatrész nélküli kivitelének köszönhetően biztosítja a generátor hosszú élettartamát, mely nélkülözhetetlen a biztonságos energiaellátáshoz.

ÜZEMANYAGFORRÁSOK:

 • Fosszilis üzemanyag
 • Biomassza
 • Napenergia
 • Szén
 • Bio üzemanyag
 • Fa
 • Hulladékhő
 • Gáz


RENDSZER JELLEMZŐK:

 • Folyamatos energiaellátás
  távirányítású, ill. nem hálózati
  alkalmazások számára
 • Többféle üzemanyaggal is működik
 • Halk üzemmód
 • Jelentős üzemanyag-megtakarítás
  a magas hatékonyság miatt
 • Kenőanyagot nem igényel

 • Távvezérlés-és megfigyelés
 • Akkumulátortöltési opció
 • Kb. 60.000 órányi folyamatos
  működésre tervezve
 • Többféle egység párhuzamos
  működése
 • Hermetikusan zárt motor a zéró
  karbantartás érdekében.

 

QB SZÉRIÁS STIRLING MOTOROK
6A gyártó QB szériája a piacon elérhető legerősebb, rendkívül hatékony szabad dugattyús Stirling motorokat foglalja magába. Az önműködési elv alapján gyártott robusztus, flexibilis motort a magas minőségi és megbízhatósági elvárásoknak megfelelően fejlesztették ki.

Az egyedi, súrlódásmentes kialakítás biztosítja a megbízhatóságot, valamint a folyamatos üzemeltetést, lényegében bármilyen hőforrás felhasználásával, legyen szó napenergiáról, fosszilis üzemanyagról (mint például a földgáz, és propán), vagy akár bio üzemanyagról (metán, fa, fűrészpor, hulladékhő).

 

 

 

FŐBB TULAJDONSÁGOK:

 • Bármilyen üzemanyaggal működik
  (fosszilis/bio üzemanyag,
  napener gia, stb.)
 • Halk üzemmód
 • Rendkívül hatékony
 • Kenőanyagot nem igényel
 • Kb. 60.000 órányi folyamatos
  működésre lett tervezve

 • Hermetikusan zárt a zéró
  karbantartás érdekében
 • Rendkívül sokoldalú technológiai
  platform a különböző energia
  felhasználások számára
 • Egyszerű kivitel, és kevés
  alkatrész


MŰKÖDÉSI FOLYAMAT

Egy rendkívül hatékony termodinamikai eljárás által ez a motor képes lényegében bármely hőforrásból elektromos áramot generálni. A beáramló hő hőmérsékletkülönbséget kreál a motor belsejében, tágulásra ösztönözve a benne lévő héliumot, mely a dugattyú ismétlődő mozgását váltja ki.

A motor közvetlenül alakítja át a dugattyú ismétlődő mozgását elektromos árammá a generátor segítségével. A motornak kevesebb mozgó alkatrésze van, mint a hagyományos kinematikus Stirling motoroknak, valamint nincsenek közvetlen érintkezési pontok, ami elhasználódást okozhatna, és kenést igényelne.

Ezáltal ez valóban egy karbantartást nem igénylő technológia, mely hosszú távú élettartamot és teljesítményt biztosít, és ez az a két fő szempont, mely egy ideális energiaforrássá teszi ezeket a motorokat.

FREENERGY FHS 50 HIBRID RENDSZER

A Freenergy hibrid rendszere egy microCHP 7,5Kw-os egységből és maximum 42Kwp névleges teljesítményű napelemes rendszerből áll. A hibrid rendszer azért lett kitalálva, hogy a törvény adta lehetőségeket kihasználva a szolgáltatónál HMKE (háztartási méretű kiserőmű) engedélyeztetés alá essen.

Ebben az esetben a két rendszer névleges teljesítménye nem haladja meg a törvényben előírt 50 KVA határt, tehát lehetséges az együttes működés és áramtermelés.

free

Egész éves működés és optimális tájolás mellett a napelemes rendszer 48 300 kWh, a microCHP rendszer 55 000 kWh , együttesen a Freenergy Hibrid Rendszer megközelítően 103 300 kWh elektromos áramot termel évente.

A villamos áram termelés mellett a microCHP rendszer, 30 kW teljesítményű hőenergiát képes leadni, ami napi 10-11 000 liter meleg víz előállítására alkalmas.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően, befolyásolni tudjuk a rendszer teljesítményét ha nincs szükség ekkora mennyiségű meleg vízre.


RENDSZERJELLEMZŐK:

 • Könnyen telepíthető
 • Ugyanilyen teljesítményű napelemes rendszerekhez képest
  jóval kisebb helyigény

 • Egyszerű engedélyeztetés
 • Maximális energiamegtakarítás

Ha az Ön vállalkozásának nagy mennyiségű meleg víz és elektromos áram előállítására van szüksége, úgy hogy az eddig megszokott gázfogyasztása ne emelkedjen, sőt, hatékonyabban működjön, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk minden szükséges információval segíti épületgépészeti fejlesztésével kapcsolatban a döntését, és részletesen ismerteti Önnel a stirling motor és a Freenergy micro CHP rendszer működését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot