Cégprofil

Az Épület Mentor Szociális Szövetkezet három cég összefogásával alakult 2013-ban, azzal a céllal, hogy olyan új, ez idáig Magyarországon nem forgalmazott technológiákat honosítsunk meg, melyek az energetika terén jelentős innovációval bírnak. Ennek érdekében számos országban végeztünk kutatásokat olyan új fejlesztésű termékek megismerése érdekében melyek a legújabb technológiai eszközöket integrálva, új szempontból közelítették meg a jelenlegi energetikai rendszereket. Vállalkozásunk célja, hogy olyan megoldásokat tervezzünk és kivitelezzünk, amelyek biztosítják ügyfeleinknek a hatékony és költségcsökkentő energiafelhasználást.

Ennek eredményeként született meg a Qnergy cég és az Épület Mentor Szociális Szövetkezet között az az együttműködés melynek eredménye egy közös kutatás-fejlesztési  projekt kidolgozása, mely egyben biztosítja cégünk részére a kizárólagos magyarországi forgalmazói jogot is.

A Qnergy cég 2009-ben, a Ricor Kriogén –és Vákuum Rendszerek cég leányvállalataként jött létre. A Ricor vezető cég a miniatűr kriogén Stirling hűtőrendszerek terén. A Qnergy egy friss megközelítéssel igyekszik bevonni a Ricor által már bizonyított technológián, szellemi tulajdonon, illetve szaktudáson alapuló Stirling motorokat a lakossági-, piaci-, és ipari szférákba. A Qnergy által kifejlesztett energiagenerálási megoldások kifinomult technológiát használnak, számos közülük a hadi-, illetve az űriparból származik, viszont kiválóan alkalmazhatóak az energiatermelési szakadék eltüntetésére, környezetbarát módon. A Qnergy létesítményei Észak- Izraelben, illetve az Egyesült Államokbeli Utah állam Ogden városában találhatóak.

Küldetésünk

Az Épület Mentor Szociális Szövetkezetet egy fiatal, fejlesztés-központú szakmai csapat vezeti, kiknek elszánt célja a 21. századi költséghatékony energiaformák fejlesztése, terjesztése. Az Épület Mentor által létrehozott Freenergy termékcsalád célja, hogy meghatározó vezető legyen a termál energia átalakításában olyan innovatív eszközökkel, melyek maximális energia-értéket nyújtanak ügyfeleinknek, miközben óvja a környezetet.