Megújuló energiaforrások és intelligens épületgépészeti rendszerek

A wellness szállodák, uszodák működtetése során a szükséges melegvíz-előállítási  költségek jelentős részét teszik ki az üzemeltetési költségeknek.

Ezek a költségek épületgépészeti korszerűsítések nélkül nem csökkenthetőek, hiszen a szolgáltatás színvonalának rovására nem érdemes takarékoskodni.

Számos wellness szálloda tulajdonos, uszodát működtető vállalkozás számára az energia költséges és látszólag irányíthatatlan működési kiadás, amely jelentősen befolyásolja az eredményességet.

Az energiafogyasztás csökkentéséhez a megújuló energiaforrások és intelligens rendszerek épületgépészeti használatán keresztül vezet az út.

De mit tehet,

– ha melegvíz-szükségletének az előállításához annyi napkollektorra lenne szükség, amennyihez nem áll rendelkezésére elegendő felület, terület?

– ha nem szeretné az épület látványát napelemekkel megváltoztatni, bár jól jönne a nap által előállított „ingyen” elektromos energia?

– esetleg az épület tájolása nem kedvez a megújuló energiák használatának?

Elképzelhetőnek tartja, hogy egy kazánnal is ki lehet váltani a napelemeket?

Ráadásul mindezt úgy, hogy az energiaszámlák nem nőnek, hanem inkább csökkennek?

Ismerjen meg egy külső hatásoktól független rendszert, melynek a helyigénye nem nagyobb, mint 2 nm.

Azokon a helyeken, ahol folyamatosan hőenergiára van szükség, produktív segítség a költségek csökkentésében a Freenergy micro CHP rendszer.

Akár a meglévő épületgépészeti berendezésekhez csatlakoztatva a Freenergy micro CHP rendszert, a kazán jelentősen több meleg vizet képes előállítani, mint korábban, viszont ugyanakkora mennyiségű energiát fogyaszt. Emellett, mintegy „melléktermékként” elektromos energiát állít elő.

A kogeneráció elvén működő, világújdonságnak számító, szabadalmaztatott, súrlódásmentes, szabaddugattyús Stirling motor segítségével hőt és elektromosságot állítunk elő. A Stirling motorról bővebben itt is olvashat. (link a stirling motoros bejegyzésre)

A hatékony működéshez szükséges a folyamatos üzemelés, viszont ebben az esetben a meleg víz előállítása mellett 50 kW elektromos energiát is termel. Így nem csak a meleg víz gazdaságos előállítását oldja meg, de jelentősen csökkentheti energiaszámláját is.

Ez az innovatív termék a fejlett technológiának köszönhetően képes rá, hogy csökkentse a létesítmények energiaigényét.

Mindezt csendesen, hatékonyan és az ultra-alacsony károsanyag-kibocsátás mellett.

A Freenergy motornak kevesebb mozgó alkatrésze van, mint a hagyományos, kinematikus Stirling motoroknak. Nincsenek közvetlen érintkezési pontok, amik elhasználódást okozhatnának és kenést igényelnének. Ezáltal ez a motor  valóban egy karbantartást nem igénylő épületgépészeti fejlesztés. Az első felülvizsgálatig több mint 60.000 órányi működésre képes (kb. 10 év normál fűtési körülmények között).

Amennyiben a lehetséges megtérülési idő, az eddigi felhasználási területek, épületgépészeti tapasztalatok érdeklik, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.