Épületgépészeti felújításokat tervez? Csökkentené üzemeltetési költségeit, és ezért a megújuló energiák hasznosítására keres megoldást?

Wellness szállodákban, ipari létesítményekben az üzemeltetési költségek jelentős hányadát a szükséges mennyiségű meleg víz előállítása jelenti.

Az energiafelhasználás csökkentését célzó épületgépészeti fejlesztés olyan stratégiai döntés, amely nagyban befolyásolja majd hosszú távon is a versenyképességét. Ma már nincs olyan vállalkozás ebben az iparágban, amelynek ne az energiaköltségek optimalizálása lenne az egyik fő célja.

Ha Ön is ezzel küzd, akkor jó hír, hogy a Freenergy ebben nyújt segítséget!

Környezetbarát, ugyanakkor gyorsan megtérülő épületgépészeti rendszert keres?

Azokon a helyeken, ahol jelentős a meleg víz felhasználás – például wellness szállodákban, uszodákban, ipari üzemekben –, ott nem érdemes a korszerűsítést halogatni, megvárni, amíg tönkremegy a régi kazán. Az egyedülálló technológiai megoldást képviselő Freenergy microCHP olyan költségmegtakarítással jár, ami jelentősen csökkenti az intézmény fenntartási költségeit, így növeli az eredményességét, és megnöveli a meglévő kazán élettartamát.

Az energia gazdaságos biztosítására egyre több vállalkozás választja a napelemek, napkollektorok felszerelését. Ma már egyre többen gondolják úgy, hogy a napkollektoros vízmelegítés, a saját beruházással megvalósított napelemes elektromos energia-előállítás a megoldás, ha fenntartási költségeiken szeretnének csökkenteni. Igen, a Nap valóban ingyen süt, de az is megfigyelhető, hogy a téli hónapokban nem nyújt kellően hatékony segítséget. Ezekben a hónapokban jelentősen megnő az elektromos energia igénye a létesítménynek. Ilyenkor használjuk fel ugyanis a legtöbb energiát a hatalmas mennyiségű víz felmelegítéséhez.

 Mit tehetünk, ha faragni akarunk a vízmelegítés költségeiből?

A magas áramszámlák terhe alatt működő vállalatoknak felüdülést hozhat a hír, hogy létezik olyan környezetbarát épületgépészeti megoldás, amelyet használva a felhasználó nincs kitéve a kedvezőtlen időjárás következményeinek. Ráadásul nem kell a tetőszerkezetet sem megterhelni, sem az épület látványát esztétikailag lerontani a napelemek kihelyezésével – azonban mégis jelentős eredményeket érhetünk el.

 Ismerjen meg egy külső hatásoktól független rendszert

Szakértői csapatunkkal évtizedek óta olyan megoldásokat tervezünk és kivitelezünk, amelyek biztosítják ügyfeleinknek a hatékony és költségcsökkentő energiafelhasználást. A technológiai újításoknak köszönhetően – akár a meglévő berendezéseik megtartása mellett is – hő- és elektromos energia előállításával tudunk segíteni.

A meglévő berendezésekhez csatlakoztatva az üzembiztos Freenergy micro CHP készüléket, a kazán jelentősen több meleg vizet képes előállítani, ugyanakkora mennyiségű energiát fogyasztva. Fontos fegyvertény az is, hogy a Freenergy micro CHP a hőtermeléssel egy időben elektromos áramot is előállít, amit egy inverteren keresztül a hálózatba integrál.

Ha új kazán beszerzését tervezi, akkor a Freenergy micro CHP rendszernek köszönhetően kisebb teljesítményű kazán üzemeltetése mellett ugyanannyi meleg vizet tud előállítani, és a szükséges elektromos energia előállítása is megoldott.

Milyen elven működik ez a világújdonság?

A Freenergy micro CHP hőt és villamos energiát előállító készüléke egy több mint 100 éves technológiát forradalmasít.

A kogeneráció elvén működő készülékben a világújdonságnak számító, szabadalmaztatott, súrlódásmentes, szabaddugattyús Stirling motor egy adott üzemanyagforrásból állít elő kétfajta energiát: hőt és elektromosságot. Egy rendkívül hatékony termodinamikai eljárásnak köszönhetően ez a motor képes lényegében bármely hőforrásból – esetünkben egy gázkazánból – elektromos áramot generálni. A beáramló hő hőmérsékletkülönbséget kreál a motor belsejében, tágulásra ösztönözve a benne lévő héliumot, mely a dugattyú ismétlődő mozgását váltja ki. A motor közvetlenül alakítja át a dugattyú ismétlődő mozgását elektromos árammá a generátor segítségével.

Vitathatatlan érvek egy karbantartást nem igénylő technológia – a Stirling motor – mellett

A motornak kevesebb mozgó alkatrésze van, mint a hagyományos kinematikus Stirling motoroknak. Nincsenek közvetlen érintkezési pontok, amik elhasználódást okozhatnak, és kenést igényelne. Az első várható felülvizsgálat 60.000 óra működés után válik esedékessé, mivel maga a Stirling motor hermetikusan zárt, és nem igényel karbantartást.

A Freenergy micro CHP rendszer képes egy 50 kW-os napelem-rendszert kiváltani anélkül, hogy az épületek esztétikai látványát befolyásolná. Mindezt halkan, hatékonyan és ultra alacsony káros-anyag kibocsátás mellett.

Mivel a rendszernek saját vízköre van, ezért egy hőcserélővel és inverterrel bármilyen épületgépészeti rendszerhez könnyedén, azonnal illeszthető.

Egyszerű kivitelezés, kevés alkatrész, költséghatékonyság a nagyobb volumenű energia előállításának érdekében.

Ha az Ön vállalkozásának nagy mennyiségű meleg víz és elektromos áram előállítására van szüksége, úgy hogy az eddig megszokott gázfogyasztása ne emelkedjen, sőt, hatékonyabban működjön, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

Munkatársunk minden szükséges információval segíti épületgépészeti fejlesztésével kapcsolatban a döntését, és részletesen ismerteti Önnel a stirling motor és a Freenergy micro CHP rendszer működését.